Wat de game opslaat, deelt tijdens verbonden spel en een gezin laat verwijderen.
Bijgewerkt 25 september 2026
Voor kinderen
Je spel wordt op dit apparaat opgeslagen. We krijgen je naam niet en zien je spel niet. Vraag een volwassene voordat je een kaart deelt of met een ander apparaat speelt.
Exploitant en contact
Chronicle of Brothers, LLC, Los Angeles, Californië, Verenigde Staten, exploiteert Lucas & Thomas op iPhone en iPad. Ouders kunnen via dit contact vragen over privacy of verzoeken over de gegevens van een kind indienen.
E-mailadres voor privacy en ondersteuning: contact@chronicleofbrothers.com
Gegevens op je apparaat
Om verder te kunnen spelen, slaat de game ingevoerde spelersnamen, voortgang, instellingen, herstelgegevens, benoemde controlepunten in avonturen en een willekeurige identificatiecode voor kamerspel op in lokale gameopslag. We raden een bijnaam aan in plaats van de echte naam van een kind. De host bewaart gedeelde controlepunten op zijn apparaat. Gegevens blijven bewaard totdat ze worden verwijderd, overschreven of door het apparaat gewist. Er is geen gameaccount nodig.
Verbonden spel
De modus “2 spelers · In de buurt” op hetzelfde wifi-netwerk maakt alleen een neutrale kamercode en servicegegevens bekend, geen namen van spelers of avonturen. Verbindende apparaten gebruiken netwerkadressen en tijdelijke certificaten. Nadat beide personen de koppelcode bevestigen, wisselen zij via een versleutelde verbinding een willekeurige spelersidentificatiecode, een overzicht van de loopbaan, acties en de spelstatus uit.
Voor spelen is geen door Chronicle beheerde cloudrelay nodig. iOS vraagt eenmaal toestemming om het lokale netwerk te gebruiken. Zonder die toestemming is de modus “2 spelers · In de buurt” via wifi niet beschikbaar.
Kaarten en ondersteuningsberichten
Een bouwerskaart toont de voortgang van de speler en het eerste woord van de bijnaam van de speler, tot 12 tekens. Voordat een bouwerskaart wordt opgeslagen of gedeeld en voordat een externe link of e-mail wordt geopend, stelt de game een vraag die voor een volwassene bedoeld is, een korte rekensom. Het is een eenvoudige controle om te voorkomen dat jonge kinderen dit alleen doen, geen verificatie van identiteit of leeftijd. De game vraagt Apple niet om leeftijdsinformatie. De kaart wordt alleen opgeslagen of verstuurd naar de plaats die je kiest in het eigen opslag- of deelvenster van je apparaat, dat lokale opslag of cloudopslag kan aanbieden. Kopieën buiten de game vallen onder het beheer van de gekozen app of ontvanger.
Ondersteuning is voor volwassenen. Als je ons e-mailt, verwerken je e-mailprovider en onze mailboxprovider, die namens ons optreedt, het bericht. Chronicle of Brothers, LLC gebruikt het adres van de afzender en het bericht alleen om het verzoek te beantwoorden en aan daarmee verband houdende wettelijke verplichtingen te voldoen, op grond van ons gerechtvaardigd belang om je te antwoorden. Wij bevinden ons in de Verenigde Staten en verwerken berichten daar. We verwijderen een e-mail aan ondersteuning binnen 12 maanden nadat het verzoek is afgehandeld, tenzij de wet ons verplicht deze langer te bewaren. Als we ontdekken dat een kind ons heeft geschreven, antwoorden we zo nodig eenmaal en verwijderen we daarna het bericht en adres van het kind. Stuur geen onnodige gegevens over een kind.
Verwijdering en reservekopieën
“Speler verwijderen” of “Alles wissen” in de game verwijdert de huidige gamegegevens in die installatie. Geen van beide verwijdert gegevens op een ander apparaat, geëxporteerde kaarten of reservekopieën van het apparaat.
Gameopslagen zijn appgegevens op het apparaat. Afhankelijk van de apparaatinstellingen kunnen ze worden opgenomen in reservekopieën van het apparaat, waaronder iCloud Backup. Het herstellen van zo'n reservekopie kan oudere of verwijderde gegevens terugbrengen. Het verwijderen van de game, of het verliezen, resetten of vervangen van het apparaat, kan opslagen die niet in een reservekopie staan permanent verwijderen. Een reset in de game reset het apparaat niet. Gebruik opnieuw “Speler verwijderen” of “Alles wissen” om herstelde gegevens te verwijderen.
Camera, microfoon en diensten
De game stuurt geen informatie naar Chronicle of Brothers of naar reclame- of analysebedrijven, en wij verkopen geen persoonsgegevens. De game heeft geen advertenties, analysefuncties, accounts, chat, openbare profielen of aankopen in de app. De game zelf publiceert niets. Een bouwerskaart verlaat de game alleen wanneer iemand deze opslaat of deelt. Scènes in fotostijl gebruiken gameillustraties, niet de camera of microfoon.
Je privacyrechten
Je kunt ons vragen om een kopie van een ondersteuningsbericht en de gegevens daarin, of ons vragen het te verwijderen of niet meer te gebruiken. Schrijf vanaf het adres dat je hebt gebruikt naar contact@chronicleofbrothers.com en vermeld om welk bericht het gaat. Als je in de EU of het VK bent, kun je ook een klacht indienen bij een toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming, bijvoorbeeld waar je woont. In het VK is dit de Information Commissioner's Office. Gamegegevens blijven op je apparaten en worden niet naar ons gestuurd. Je verwijdert ze daarom zelf, zoals beschreven onder Verwijdering en reservekopieën.
Wijzigingen in deze verklaring
De datum hierboven is de ingangsdatum van deze verklaring. Wanneer deze verklaring wijzigt, krijgt de nieuwe versie een nieuwe datum en verschijnt deze in de game en op onze website. Als een wijziging van invloed is op welke informatie wordt verwerkt, informeren we de appstores voordat de wijziging ingaat, waar de wet dat vereist.

